Κινδυνοι Εργασιας : Απαιτουνται ηλεκτρικοι επαγγελματιες υψηλης τασης

Η εργασία με ηλεκτρικά συστήματα υψηλής τάσης είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη δουλειά. Τα μικρότερα λάθη μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμη και σε απώλεια ζωής. Ένας γενικός συντηρητής χωρίς κατάρτιση στον χειρισμό του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού ή ένας ηλεκτρολόγος χωρίς εξειδίκευση με ανεπαρκή γνώση των διαδικασιών ασφαλείας για τον μετριασμό πιθανών κινδύνων θα αυξήσει την ευθύνη σας. Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση εξωτερικών ηλεκτρικών αναδόχων με ανειδίκευτους εργαζομένους. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που αγνοούν τους κινδύνους αυτούς θέτουν σε κίνδυνο τόσο τους υπαλλήλους τους όσο και τα προς το ζην.

Κίνδυνοι εργασίας με ηλεκτρική ενέργεια υψηλής τάσης

Οι τάσεις άνω των 600 βολτ είναι στην κατηγορία υψηλής τάσης. Τα ηλεκτρικά τραύματα από την άμεση επαφή ή την έκθεση σε υψηλές τάσεις είναι πολλών τύπων. Περιλαμβάνουν:

  • Ηλεκτρικά εγκαύματα
  • Ηλεκτρικό σοκ
  • Πτώσεις
  • Ρήξεις δέρματος
  • Βλάβη στην καρδιά και στα εσωτερικά όργανα
  • Νευρολογικοί τραυματισμοί
  • Τραυματισμοί των ματιών
  • Ηλεκτροπληξία (που μπορεί να είναι θανατηφόρος)

 

Το OSHA απαιτεί όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται πάνω ή κοντά σε ηλεκτρικό εξοπλισμό να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση. Τα ατυχήματα στο χώρο εργασίας που οφείλονται σε αμέλεια και σε μη συμμόρφωση με το καθιερωμένο πρωτόκολλο ασφαλείας μπορεί να οδηγήσουν σε βαριά πρόστιμα, πολλών εκατομμυρίων ευρώ και σε ακραίες περιπτώσεις πλήρη παύση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σας.

Γιατί να μισθώσετε έναν εμπορικό ηλεκτρολόγο για εργασίες υψηλής τάσης

Οι ειδικευμένοι εμπορικοί ηλεκτρολόγοι έχουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την εμπειρία για να ελαχιστοποιήσουν τους πιθανούς κινδύνους.

Γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν τα ειδικά εργαλεία και τις διαδικασίες εργασίας που απαιτούνται για την εργασία υψηλής τάσης, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων φράγματος.

Η εκπαίδευσή τους εξασφαλίζει ότι κατανοούν ειδικούς κινδύνους που σχετίζονται με εξοπλισμό υψηλής τάσης, όπως φλόγες και ηλεκτρικά τόξα, και μπορούν να ασκήσουν τους απαραίτητους ελέγχους ανά κανονιστικό επίπεδο.

Η εξειδικευμένη εκπαίδευση περιλαμβάνει βέλτιστες πρακτικές ηλεκτρικής ασφάλειας για την παροχή της σωστής απάντησης σε περίπτωση που συμβεί κάποια κατάσταση.

Κατά την πρόσληψη ενός ηλεκτρολόγου, βεβαιωθείτε ότι έχουν εκπαίδευση υψηλής τάσης, καθώς και επαρκή εμπειρία με τον τύπο εξοπλισμού που θέλετε να εγκαταστήσετε ή να επισκευάσετε.

Στην επιχείρηση Πρέκας – Νικήτας, οι πλήρως εγκεκριμένοι και πιστοποιημένοι εμπορικοί ηλεκτρολόγοι μας εργάζονται με ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρικού εξοπλισμού υψηλής τάσης σε βιομηχανικές και εμπορικές εγκαταστάσεις. Από τις πολύπλοκες εγκαταστάσεις του συστήματος έως τις επισκευές έκτακτης ανάγκης και την προληπτική συντήρηση, οι οικονομικά αποδοτικές λύσεις σας παρέχουν σημαντικές λειτουργικές εξοικονομήσεις. Να είστε βέβαιοι ότι θα εγκαταστήσουμε τα ηλεκτρικά σας συστήματα για να ελαχιστοποιήσουμε τις διακοπές λειτουργίας, την αποτυχία του εξοπλισμού και το χρόνο απενεργοποίησης.

Μιλήστε μαζί μας για τις ηλεκτρικές σας ανάγκες και θα χαρούμε να σχεδιάσουμε ένα σχέδιο παροχής υπηρεσιών για εσάς.

Χρησιμοποιούμε συμβουλευτική προσέγγιση για το σχεδιασμό λύσεων που ταιριάζουν στις συγκεκριμένες επιχειρησιακές σας ανάγκες. Για περισσότερα από 25 χρόνια, οι διαχειριστές βιομηχανικών εγκαταστάσεων στην Αθήνα εξαρτώνται από εμάς για μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών ηλεκτρικών, εμπορικών και μηχανικών αναδόχων.Οι ολοκληρωμένες ηλεκτρικές υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν σχεδιασμό μηχανημάτων και βοήθεια σχεδίασης, σχεδιασμό

και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου ισχύος, εγκαταστάσεις εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας και ασφαλείας, δοκιμές και θέση σε λειτουργία, καθώς και 24ωρη υπηρεσία επισκευής έκτακτης ανάγκης. Βασιστείτε σε εμάς για τα ηλεκτρικά συστήματα που θα σας προσφέρουν βέλτιστη λειτουργικότητα, αξιοπιστία και οικονομία.

Related Posts