Βηματα για την επιτυχη αντιμετωπιση προβληματων μεγαλου εξοπλισμου και ανακατασκευης

Ο σύγχρονος εξοπλισμός προσφέρει υψηλό βαθμό αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας. Ενώ αυτό είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα, το μειονέκτημα είναι ότι μπορεί συχνά να θεωρείται δεδομένο μέχρι να προκύψει κάποιο πρόβλημα. Η αντιμετώπιση προβλημάτων από ειδικούς, η τακτική προληπτική συντήρηση και η ανακατασκευή εξοπλισμού μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή αιφνίδιων βλαβών και διακοπών λειτουργίας. Οι εξειδικευμένοι εμπορικοί ηλεκτρολόγοι μας μοιράζονται μερικές χρήσιμες συμβουλές για οικονομικά αποδοτική λειτουργία.

Επιθεωρήσεις εξοπλισμού: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ελέγχονταν τα μηχανικά και ηλεκτρικά σας συστήματα; Η υποβάθμιση των κινητήρων, των γεννητριών, των μετασχηματιστών, των καλωδίων, των καλωδίων, των ηλεκτρικών συσκευών, των μπαταριών, των φωτιστικών, των απαγωγών, των ηλεκτρονικών ελεγκτών κλπ. Με την πάροδο του χρόνου είναι φυσιολογική. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι οι βιομηχανικές μονάδες πραγματοποίησαν το χαμηλότερο κόστος επισκευής και αντικατάστασης όταν εφαρμοζόταν ένα κανονικό πρόγραμμα επιθεώρησης εξοπλισμού. Ταξινόμηση του εξοπλισμού σας από την άποψη της σημασίας και του κινδύνου για τον εντοπισμό και την καταγραφή των ζητημάτων για διορθωτικές ενέργειες.

Προληπτική συντήρηση: Τα χρήματα που δαπανώνται για την προληπτική συντήρηση θα μεταφραστούν σε χαμηλότερα κόστη επισκευής του εξοπλισμού. Απλά για να διορθώσετε τα πράγματα όταν προκύψουν ζητήματα μπορεί να είναι δαπανηρή επένδυση. Το πρόγραμμα προληπτικής συντήρησης πρέπει να βασίζεται σε λεπτομερείς επιθεωρήσεις εξοπλισμού και αξιολογήσεις. Από την εμπειρία μας, μια προσέγγιση ενός μεγέθους που ταιριάζει με την πρόληψη των απωλειών τείνει να σπαταλά πολύτιμους πόρους ή / και να οδηγήσει σε παραμέληση κρίσιμων ενεργειών. Επίσης, απλά οι παρακάτω κωδικοί μπορεί να μην είναι αρκετοί. Οι κώδικες συνήθως υποθέτουν ότι υπάρχουν πρακτικές συνήθους συντήρησης, αλλά σπάνια απαιτούν αυτές τις πρακτικές. Επιπλέον, ενώ για κάποιο εξοπλισμό απλώς ακολουθώντας τον κώδικα μπορεί να είναι επαρκής, για άλλες, οι απαιτήσεις μπορεί να είναι ακόμη πιο αυστηρές.

Τεχνικές αντιμετώπισης προβλημάτων εξοπλισμού: Η αντιμετώπιση προβλημάτων από εμπειρογνώμονες συνεπάγεται την σωστή αναγνώριση της συγκεκριμένης αιτίας (ή της συνιστώσας) που προκαλεί το πρόβλημα. Αρχικά, αναζητήστε εξαρτήματα που τείνουν να καίγονται ή να φθείρονται, όπως μηχανικοί διακόπτες, ασφάλειες, επαφές ρελέ ή λαμπτήρες. Τα πηνία, οι κινητήρες, οι μετασχηματιστές και άλλες συσκευές με περιελίξεις που παράγουν θερμότητα αποτελούν την επόμενη πιθανή αιτία αποτυχίας. Ελέγξτε τις συνδέσεις των βιδών και των μπουλονιών, καθώς μπορούν να χαλαρώσουν με την πάροδο του χρόνου και να προκαλέσουν υψηλή αντίσταση που οδηγεί σε καύση. Τέλος, ελέγξτε για ελαττωματική καλωδίωση. Θυμηθείτε ότι ενώ μπορείτε να εντοπίσετε το πρόβλημα, ενδέχεται να μην έχετε τα προσόντα (σύμφωνα με τις απαιτήσεις του OSHA) για να το εργαστείτε.

Ανακατασκευές εξοπλισμού: Ο εξοπλισμός ανασυγκρότησης μπορεί να σας δώσει αυξημένη διάρκεια ζωής με χαμηλότερη τιμή. Όταν ενημερώνεται με την τελευταία τεχνολογία, είναι συχνά συγκρίσιμη με μια νέα μηχανή. Εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη, οι μεγάλες ανακατασκευές εξοπλισμού έχουν γίνει δημοφιλείς επειδή σας εξοικονομούν χρήματα παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής των υπαρχόντων μηχανών σας.

Αποφύγετε τις διακοπές και την απώλεια παραγωγικότητας

Είστε πρόθυμοι να αποφύγετε συχνές βλάβες στον εξοπλισμό; Στην επιχείρηση Πρέκας – Νικήτας, οι πλήρως εγκεκριμένοι και πιστοποιημένοι ηλεκτρολόγοι μας είναι στην αιχμή της τεχνολογίας. Αναγνωρίζουμε και τηρούμε τους τελευταίους κωδικούς ασφαλείας, παρέχοντας υπηρεσίες που προσφέρουν ποιότητα και αξία. Οι ολοκληρωμένες ηλεκτρικές λύσεις και τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα εξυπηρέτησης έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν τις δαπανηρές διακοπές και να βελτιστοποιούν τις αποδόσεις σας. Εκτός από την εγκατάσταση εξοπλισμού, παρέχουμε επίσης συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για επισκευές και ανακατασκευές.

Με μεγάλη εμπειρία στο μηχανολογικό εξοπλισμό και τα ηλεκτρικά συστήματα σε βιομηχανικές και εμπορικές εγκαταστάσεις, μπορούμε να μειώσουμε το λειτουργικό κόστος. Για περισσότερα από 25 χρόνια, οι διαχειριστές βιομηχανικών εγκαταστάσεων στην Αθήνα εξαρτώνται από εμάς για μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών ηλεκτρικών, εμπορικών και μηχανικών αναδόχων. Η προληπτική συντήρηση και η ανακατασκευή εξοπλισμού μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη αιφνίδιων αποτυχιών και διακοπών λειτουργίας. Οι εξειδικευμένοι εμπορικοί ηλεκτρολόγοι μας μοιράζονται μερικές χρήσιμες συμβουλές για οικονομικά αποδοτική λειτουργία.

Related Posts